Over de auteur

Harry Mock

Harry Mock werd op 12 juli 1939 in Amsterdam geboren. Als joodse kleuter zat hij tijdens de oorlog ondergedoken in de Achterhoek (Lievelde) en in Delft. Vanaf 1945 woonde hij in Scheveningen, waar hij de HBS bezocht. Na het vervullen van zijn dienstplicht studeerde hij economie aan de Nederlandse Economische Hogeschool (thans Erasmus-universiteit) in Rotterdam.

Op 1 januari 1967 kwam Harry Mock als journalist in dienst van Het Financieele Dagblad in Amsterdam en op 1 april 1974 startte hij Burau Mock, een adviesbureau voor financiële communicatie. Zijn klantenkring bestond voornamelijk uit ter beurze genoteerde ondernemingen. In zijn vrije tijd was hij onder meer voorzitter van het NGPR, de landelijke beroepsvereniging voor Public Relations en Voorlichting en bestuurslid van de brancheorganisatie VPRA – Vereniging van Public Relations Adviesbureaus.
Drs. Mock schreef twee vakboeken op het gebied van financiële public relations/investor relations. Hij werd in de financiële wereld vooral bekend door het ontwikkelen van de ‘Schaal van Mock’, een hulpmiddel voor bedrijven om hun resultatenontwikkeling beter te duiden.
Na zijn pensionering begon hij samen met zijn vrouw onder de naam Mock’s City Views een kunsthandel, gespecialiseerd in Nederlandse stadsgezichten.  

In Muiderberg, waar hij van 1967 tot 2020 woonde, was Harry Mock voorzitter van de bestuurscommissie openbare basisschool ‘De Vinkenbaan’, van de Mixed Hockeyclub Muiderberg, van de beheerscommissie van verenigingsgebouw ‘De Rijver’ en van de inmiddels opgeheven Jeu de boulesvereniging ‘De Brink’. Daarnaast nam hij het initiatief voor het Lieftinckmonument en het muziekevenement ‘Swing op de Brink’. Voorts was hij betrokken bij de oprichting van de Vereniging Dorpsraad Muiderberg, waarvan hij de eerste voorzitter werd. Bij zijn afscheid kreeg hij een eigen bank aangeboden (Bank van Mock). Sinds de zomer van 2018 geeft Mock met een aantal andere gidsen rondleidingen op de joodse begraafplaats in Muiderberg.
Harry Mock is getrouwd, heeft twee zoons en drie kleinkinderen. In 2000 werd hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Elsevier gaf in 2010 zijn autobiografie uit: ‘Ik leef nog. Memoires van een Muiderberger’. Sinds april 2020 woont hij met echtgenote Betty in Naarden (buiten de vesting).