BANK VAN MOCK

BANK VAN MOCK – bank bovenaan de dijk naast de openbare trap naar het strand. De bank met naamplaatje werd in 2018 geschonken aan Harry Mock bij zijn afscheid als voorzitter van de Vereniging Dorpsraad Muiderberg. Hij was de eerste voorzitter van de eind 2015 opgerichte vereniging. Op de avond van de aanbieding van de bank werd hij tevens benoemd tot erelid van de Vereniging.

Bank van Mock op de nieuwe plek met Flevorama op de achtergrond – 2021

Harry Mock woonde van 1967 tot 2020 in Muiderberg. Hij was o.a. voorzitter van de Mixed Hockeyclub Muiderberg, van de beheerscommissie van de Rijver en van Jeu de boulesvereniging ‘De Brink’. Verder stond hij aan de wieg van ‘Swing op de Brink’ en was hij initiatiefnemer voor het Lieftinckmonument.

De bank stond eerst bovenaan de dijk links van de trap op het pleintje aan zee. In verband met de renovatie van het pleintje (in de volksmond het betonblokkenpleintje) voorjaar 2021 werd de bank met Mocks instemming een tiental meters op de dijk verplaatst naar de andere kant van de trap. Op de oude plek werd een meer in het landschap passende houten bank neergezet.

Zo zag hetzelfde pad (en het strand) er vroeger uit, nu gezien met de rug naar Flevorama.

« Terug naar Lexicon A-Z